‘Segon Origen’

Fitxa tècnica
País: Espanya
Any: 2015
Gènere: Drama, fantàstic
Durada: 102 min.
VO: Català
Direcció: Carles Porta i Bigas Luna
Guió:  Bigas Luna, Carles Porta, Carmen Chaves Gastaldo, David Victori, Marcel Barrena i Laia Gil

Repartiment
Rachel Hurd-Wood | Alba
Andrés Batista | Dídac (nin)
Ibrahim Mané | Dídac (adult)
Sergi López | Un home
Philip Hurd-Wood | Dara

Sinopsi
Segon origen és una pel·lícula catalana de 2015 dirigida per Bigas Luna i Carles Porta, coproduïda per Produccions Audiovisuals Antàrtida i Ipso Facto Films. És una adaptació escrita per Bigas Luna, Carles Porta i Carmen Chaves de la novel·la de l’escriptor català Manuel de Pedrolo ‘Mecanoscrit del segon origen’.

Es tracta d’una pel·lícula de ciència-ficció, romàntica i d’aventures, on els protagonistes lluiten per a sobreviure en un món en ruïnes amb la responsabilitat de repoblar la terra que ha quedat despoblada arran d’una catàstrofe.

Alba és una al·lota de 20 anys que viu amb el seu pare, d’origen anglès. Després de la mort de la seva mare a causa d’un càncer, el seu pare pren la decisió de traslladar-se a viure a una masia prop de Lleida, el lloc d’origen de la seva dona. Aquí, Alba fa classes d’anglès a Dídac, un nin de 10 anys a qui li encanta el futbol i els tractors. Un dia, quan Alba torna a casa amb moto, veu com tres al·lots tiren Dídac al llac. Sense pensar-s’ho, es capbussa a salvar-lo. Quan els dos pugen a la superfície, tot ha quedat en ruïnes. S’adonen que ells són els dos únics supervivents. Junts hauran de començar de zero per a reconstruir les seves vides i les de tota la humanitat.