‘Push’
29/10/2019 a CineCiutat Palma

30/10/2019 a la Biblioteca de Maó

Fitxa tècnica
Direcció: Fredrick Gertten
Producció: Margarete Jangård
Producció executiva: Fredrick Gertten
Edició: Erik Wall Bäfving
Fotografia: Janice d’Avila, Iris Ng
Música: Florencia Di Concilio
Disseny de so: Martin Hennel
Distribució: DocsBarcelona Distribution

Sinopsi
Per què ja no ens podem permetre viure a les nostres ciutats? Els preus de l’habitatge s’estan disparant a les ciutats de tot el món. En canvi, els ingressos dels seus habitants, no.

Push és el nou documental del guardonat director Fredrik Gertten, que investiga el perquè ja no podem permetre’ns el luxe de viure a les nostres pròpies ciutats. L’habitatge és un dret fonamental, una condició sine qua non per a una vida segura i saludable, però a les ciutats de tot el món tenir un lloc on viure és cada cop més difícil. Qui en són els responsables? Quins són els factors que fan de l’accés a l’habitatge un dels problemes més urgents a escala mundial?

A través de la Leilani Farha, relatora especial en habitatge de l’ONU, viatgem per diferents països tractant d’entendre qui i per què està sent expulsat de les ciutats, conversant amb personalitats de l’àmbit polític com Ada Colau, la reputada sociòloga Saskia Sassen, l’economista Joseph Stiglitz o el periodista italià autor de Gomorra Roberto Saviano.

“Hi ha una gran diferència entre l’habitatge com a mercaderia i l’or com a mercaderia. L’or no és un dret fonamental, l’habitatge sí”, afirma Farha que creu que, si realment volem fer un canvi per assegurar que tot tipus de persones tinguin lloc en una mateixa ciutat, hem de ser capaços de responsabilitzar algú del que està succeint.

Push revela els secrets més foscos de l’entramat mundial de l’especulació immobiliària i urbanística, i com les ciutats són cada cop més inaccessibles per viure-hi en un context de crisi creixent que ens afecta a tots. Això no és només gentrificació, es tracta d’un monstre molt més gran.

‘El que la Walaa vol’

26/11/2019 a CineCiutat Palma

27/11/2019 a la Biblioteca de Maó

Fitxa tècnica
Direcció: Christy Garland
Edició: Michael Aaglund, Graeme Ring
Fotografia: Christy Garland
Producció: Anne Köhncke, Matt Code, Christy Garland, Justine Pimlott
Producció executiva: Signe Byrge Sørensen, Anita Lee, Waël Kabbani, Penny Charter
Música: Tom Third
So: Peter Schultz
Distribució: DocsBarcelona Distribution

Sinopsi
La Walaa és una noia adolescent que viu al camp de refugiats de Balata, a la ciutat de Nablus (Palestina). És valenta i obstinada, i ha decidit entrar a les forces de l’Autoritat Nacional Palestina. Les proves per entrar al cos policial són molt dures, però si ho aconsegueix, es convertirà en una de les poques dones policies que hi ha Cisjordània. Encara és jove i immadura, però la resignació no forma part del seu vocabulari.

La vida de la Walaa està marcada per l’instint de supervivència i la superació de grans obstacles. Després de 8 anys la seva mare torna de la presó, condemnada per haver ajudat a un terrorista suïcida. El seu germà petit pretén imitar els seus ídols en la lluita de carrer. Tot això suposa un niu de contradiccions pels plans de futur de la Walaa.

Una pel·lícula que ens apropa a la vida d’una noia des dels 15 fins als 21 anys que, disposada a arribar fins al final, s’atreveix a qüestionar allò establert i a posar en dubte les estructures que l’envolten. Amb tot això, podrà finalment complir el seu somni què és convertir-se en policia?

‘Els tomàquets escolten Wagner’

17/12/2019 a CineCiutat Palma

18/12/2019 a la Biblioteca de Maó

Fitxa tècnica
Direcció: Marianna Economou
Producció: Spiros Mavrogenis, Rea Apostolides, Yuri Averof
Fotografia: Argyris Tsepelikas, Marianna Economou, Dimitris Kordelas
Edició: Evgenia Papageorgiou
Disseny de so: Pavlos Christoforakos
Productores: Stefi & Linx Productions, Anemon Productions
Coproducció: Greek Film Centre
Distribució: DocsBarcelona Distribution

Sinopsi
Els tomàquets tenen més bon gust si creixen amb la música de Richard Wagner?

Elias és un petit poble agrícola i aïllat del centre de Grècia que està morint. Però dos cosins enginyosos, en Christos i l’Aleco, s’uneixen a les àvies d’aquest llogarret per conrear tomàquets. Amb els seus coneixements i una mica d’ajuda de la música de Wagner, volen fer realitat el seu somni: exportar pots de tomàquet orgànic arreu del món.

Desafiant l’agricultura industrial i cultivant tomàquets orgànics amb llavors centenàries, venen pots de tomàquet i altres conserves fets amb un mètode poc ortodox. L’exportació de productes orgànics és un mercat molt competitiu, però l’èxit inesperat ha agafat per sorpresa tot el poble, que ha recuperat la il·lusió i ha pogut aixecar els ànims i l’economia de l’indret.

Gràcies als tomàquets wagnerians, la gent d’Elias pot entreveure un futur on s’esvaeix la crisi que fa uns anys va colpejar Grècia, encara que mai és fàcil tirar endavant i la vida pot ser tan agredolça com un pot de tomàquet en conserva. Una història entranyable sobre el poder de les relacions humanes i la importància de reinventar-se en temps de crisi.

OCTUBRE 2019

Cinemacat continua i incorpora cinema infantil a la seva programació

El projecte de cinema en català a les Balears Cinemacat continua aquest curs amb un nou format en la programació i moltes novetats.

Cinemacat és un projecte de l’Obra Cultural Balear, ara amb el suport de Direcció General de Política Lingüística, amb què es pretén aconseguir una programació estable de cinema en català de qualitat arreu de les Illes.

Després de l’èxit obtengut durant la primera temporada de Cinemacat, amb 24 projeccions en català o subtitulades en català a CineCiutat, l’OCB anuncia ara la incorporació de pel·lícules doblades en català per a infants amb la iniciativa CineCiutat Nins.

 

GENER 2019

Neix Cinemacat, una nova iniciativa de cinema en català a les Balears

Comença el projecte Cinemacat que oferirà projeccions de pel·lícules en versió original en català o subtitulades al català, una iniciativa de l’Obra Cultural Balear, organitzada conjuntament per l’OCB, Cineciutat i la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria de Cultura. La iniciativa pretén esdevenir l’embrió d’una futura programació estable de cinema en català en primer terme a Palma i posteriorment a altres localitats.

Les projeccions tendran lloc a Cineciutat i el públic hi podrà trobar, a partir d’ara, cada dijous a les 20.30 h un nou títol en versió original en català o subtitulat en català.

Per a difondre la iniciativa s’ha habilitat aquesta web on s’oferirà informació de les pel·lícules programades i totes les novetats relacionades amb les properes projeccions. També s’han obert perfils a les principals xarxes socials (FacebookTwitter i Instagram) per a facilitar l’accés als diferents continguts.